woensdag 11 september 2019

It starts with Art - follow your art

Caro's Kaartjes Onafhankelijk Stampin' Up! demonstratrice, carooskaartjes@hotmail.nl

Hallo!

Woensdag is mijn vaste blogdag voor Stempel en Scrap!
Speciaal voor deze gelegenheid heb ik een aantal kaartjes gemaakt met een creatief thema.

Deze kaartjes kan ik leuk naar mijn mede creatievelingen sturen, die net zo enthousiast zijn voor het stempelen en de mooie materialen van Stampin' Up! als ik.

Maar deze kaartjes zijn ook leuk om te sturen naar mensen die denken dat ze niet zo creatief zijn. 

Creativiteit zit namelijk in iedereen! De één kan het alleen wat makkelijker tevoorschijn halen dan de ander. Creatieve mensen zijn vaak minder bang om fouten te maken.

Bij creativiteit gaat het niet om goed of fout. Het gaat om het stimuleren van je hersenen, zodat er zich nieuwe ideeën kunnen vormen.

Door je creativiteit te blijven stimuleren, zul je steeds vaker leuke ideeën krijgen en zo gaat het vanzelf steeds makkelijker.

Creatief zijn betekent niets meer en niets minder dan een nieuw idee hebben of iets nieuws maken.

En dat is niet zo moeilijk als je eenmaal met stempelen gaat beginnen. Zeker met de materialen van Stampin' Up!®, die allemaal zo mooi bij elkaar passen, kom je al snel op nieuwe ideetjes.

Je begint vaak met iets namaken uit de catalogus of van Pinterest en onder het maken komen er dan vanzelf leuke andere ideetjes. Die ideetjes poppen zo je hoofd in; zo van hé, misschien kan ik deze stempel nog zus of zo plaatsen en met die leuke pons combineren en dat andere leuke papiertje. Het gaat vaak helemaal vanzelf. 

Soms komen de ideeën zelfs in overvloed en dan is het zaak om ze even op te schrijven, want dan heb je altijd weer leuke projecten om te maken en hoef je niet zo diep na te denken. Meestal ontbreekt de tijd om alles te maken, maar je kunt de ideeën die je opgeschreven hebt ook wel weer creatief ombuigen. Dat is zo leuk!

Door je creativiteit te ontwikkelen wordt je bewuster en het geeft je meer zelfvertrouwen.

Ben je net als ik vrij perfectionistisch? Probeer dan eens te aquarellen. Het leert je loslaten! Toegegeven, dat is een proces, maar wel eentje waarin je dingen kunt uitproberen. 

Doe eens iets anders dan je normaal gewend bent. Durf lost te laten. Ontdek en ervaar en ga op een avontuurlijk pad. Wie weet wat je onderweg nog tegenkomt...

Voor iedereen die nog nooit gestempeld heeft, zou ik willen zeggen, probeer het eens! Het is een hele leuke manier om jouw creativiteit te herontdekken.

Wist je dat Stampin' Up!® speciaal voor beginners ook leuke producten en productsets heeft samengesteld in de speciale Beginners Brochure? Je vindt deze aan de zijkant van ons blog.

Neem gerust eens een kijkje! Er staan erg mooie materialen in om heerlijk mee aan de slag te kunnen en jouw creativiteit te ontwikkelen.

Caro's Kaartjes Onafhankelijk Stampin' Up! demonstratrice, carooskaartjes@hotmail.nl

Ik zou zo zeggen, follow your art!

Hopelijk wordt je net zo blij als ik van deze leuk kaartjes in gezellige kleurtjes.

Tot Stempels...




Caro's Kaartjes Onafhankelijk Stampin' Up! demonstratrice, carooskaartjes@hotmail.nl




Gebruikte Stampin' Up!® materialen:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo!

Super leuk dat je een reactie achterlaat.
Hopelijk laat je nu de boel de boel en ga je lekker aan de stempel of scrap, want dat is ons doel.

Stempel & Scrap
Monique, Leoni en Caro